Billiga Gasolgrillar

De billigaste gasolgrillarna kostar från ca 2000 kronor och uppåt. Det är inte ovanligt att de då och då körs kampanjer där man kan hitta väldigt enkla modeller som är ännu billigare än så.

Det är dock en investering att köpa en gasolgrill om man vill grilla under många år. Gasolgrillar med bra kvalitet är ofta rostfria och håller väldigt länge. Det kan bli dyrt om du redan efter två år tvingas byta ut din billiga gasolgrill då man köpt från okända tillverkare.

Du kommer ofta se att billiga gasolgrillar marknadsförs med ”rostfria brännare” och detta är givetvis bra men det betyder också att det bara är en liten del av grillen som faktiskt är just rostfri. Därför är det viktigt att du skyddar den mot regn och fukt i den mån det går (gärna med ett skyddstäcke över).

Här nedanför har vi sammanställt flera billiga och prisvärda gasolgrillar som vi vet levererar ett bra resultat för sitt pris.

Eco Gasolgrill – Landmann

eco gasolgrill landmannLandmann är ett välkänt märke och har bra kvalitet på sina grillar. Deras billigaste gasolgrill går under namnet ”Eco” och är en väldigt prisvärd modell. Av de billigaste gasolgrillarna du kan hitta så är detta den vi rekommenderar.

Eco gasolgrill kommer med totalt 4 rostfria brännare. En av dessa är avsedda för sidoplattan vilket gör att det rör sig om en kombination av 3+1. Grillgallret som följer med är emaljerat och där sitter även en termometer i locket så du enkelt kan se om du uppnått rätt temperatur.

Sidoplattan låter dig sköta mer vid grillen då den gör att du enkelt kan kombinera grillandet samtidigt som du sköter ett stekjärn eller en kastrull. Du kan även köpa till en gjutjärnsstekpanna och byta ut en del av grillgallret om du skulle känna att du behöver det.

Grillen är i stora drag tillverkad i stål som i sin tur är behandlat. Det betyder att den inte rostar så fort den står ute men samtidigt rekommenderas ett bra överdrag eller att du kan ställa in den så den står någorlunda torrt och skyddat när du inte använder den.

Grillen finns att beställa hos KitchenTime med gratis frakt!

Pris: ca. 2200 kr

Miton PTS 3.1 – Landmann

miton pts 3-1 landmannDet finns ett par gasolgrillar mellan denna Miton PTS 3.1 och ovanstående om man skulle rangordna dem från tillverkaren. Däremot tycker vi att denna är nästa steg man bör titta på om man inte letar efter en mindre gasolgrill i samma kvalitet för då finns det andra modeller i PTS-serien från Landmann.

Denna gasolgrill påminner mycket om storleken på den ovan men precis som utseendet skvallrar om är det snäppet högre kvalitet. Du har även här rostfria brännare i kombination av 3+1 men den tillhör Landmanns premiumgrillar och är tillverkade med väldigt hög kvalitet.

Grillen lämpar sig väl för att laga mat till 12 personer så den är kapabel att hantera en hel del gäster. Gasolgrillen har även ett system som gör den enkel att rengöra och där finns en lättåtkomlig fettuppsamlare.

Även om denna grill också är tillverkad av metall har du fler rostfria delar och all känsla som locka, dörrar, brännare och alla andra återger är mycket bättre.

Denna grill finns att köpa hos KitchenTime med gratis frakt och 90 dagars öppet köp.

Pris: ca. 4 900 kr