Gasolgrillar bäst i test

Det finns väldigt exklusiva och bra gasolgrillar som kostar mycket mer än vad de flesta är villiga att spendera på en grill. Att utse vilken gasolgrill som är bäst i test är svårt om man inte begränsar det till en viss prisgrupp.

Om man inte begränsar testet så kan du enkelt räkna med att gasolgrillar och hela utekök blir testvinnare då dessa är extremt bra grillar som rekommenderas till professionella kockar och grillfantaster. Priset på dessa supergrillar ligger också i en prisklass runt 20 000 kronor och över.

Det vanligaste prisomfånget där konsumenter brukar lägga sig är mellan 3000 – 12 000 kronor. För det lägre priset kan du hitta en bra gasolgrill från t.ex. Landmann som fungerar bra i flera säsonger om du tar hand om den. I det övre prissegmentet hittar du större gasolgrillar från Weber som ofta blivit utsedda till ”bäst i test” i oberoende tester.

Landmann Triton PTS 3.0 – bäst i test

Landmann Triton PTS 3.0 - bäst i test

Landmann Triton PTS 3.0 – Modellen finns även i svart färg

Triton-serien från Landmann är inte deras bästa serie av gasolgrillar, men det är heller inte deras billigaste. Det är här funktionalitet, kvalitet och pris möts på ett tilltalande sätt som gör att många konsumenter väljer att satsa här.

PTS-systemet som står för Power Thermal Spreading är en teknik för att jämnt fördela värmen i grillen och tillsammans med grillgaller i gjutjärn så blir värmen till köttet, fisken, grönsakerna eller vad du nu grillar optimal.

Grillen har en grillyta på 65×44 cm vilket ligger i klassen som ”normalstort”. Det är stort nog för att grilla mat till familjen eller ett mindre sällskap men det kan bli problematiskt vid större middagsbjudningar. Grillen specificeras dock för upp till 12 personer men det kommer nog fungera bäst för 8-10 personer.

I det lägre prissegmentet 3000-4500 kronor så är detta en av de bästa gasolgrillarna du kan få tag på.

Denna grillen kom på andraplats när norska TV2 testade gasolgrillar. Det är alltså ingen dålig grill alls och ger mycket för pengarna i detta prissegmentet.

Kitchentime KitchenTime
Hos KitchenTime kan du köpa ett stort utbud av gasolgrillar och de är även återförsäljare av Landmanns grillar.
Fri frakt och öppet köp i 90 dagar

Dyrare gasolgrill är bättre

Avalon Gasolgrill PTS 4.1

Landmann Avalon PTS 4.1 är ett exempel på en lite lyxigare grill från Landmann.

Om man tittar på de gasolgrillar som fanns förr, när gasolgrillen var ganska ny så var det inte utan problem. Värmespridningen var dålig, tillagningen var inte så bra vilket gjorde att det inte fick den där härliga grillsmaken som man vill åt.

Dagens gasolgrillar är bättre men köper man de allra billigaste gasolgrillarna så riskerar man just dessa problem. Modellerna för ca 2000 kronor och under är inte så bra som de dyrare och bättre modellerna som har en mer jämn värmespridning och som tillåter grillen att nå höga och bra temperaturer, vilket en kolgrill ofta gör.

Tittar man på Landmann så är Triton-seren väldigt prisvärd men går du upp i pris och satsar på någon från Avalon-serien får du en bättre grill. Avalon PTS 4.1 eller 5.1 är populära val här där första siffran står för antal brännare till grillen och den andra siffran står för sidobrännare.

En Avalon PTS 5.1 kommer alltså ha 5 brännare vilket indikerar stor grillyta och en sidobrännare som kan användas för tillagning av annan mat. T.ex. stekning av grönsaker, potatis eller vad man nu önskar att tillaga.

Weber är ett annat självklart val för många och deras gasolgrillar har blivit utsedda till bäst i test i flera tester också. Weber är en dyrare grill men den ger väldigt bra grillegenskaper, bra kvalitet och garanti på vissa delar upp till 10 år. Det är helt enkelt inte konstigt att många väljer att investera i en bra gasolgrill som håller. Dels slipper man byta efter 2-3 år och dels får man riktigt bra grillegenskaper från början. Det är då det är kul att grilla!

Ett annat märke som är väldigt populärt bland grillentusiaster men som är mer exklusivt är Napoleon. Deras grillar är dyra men de håller väldigt hög kvalitet och är exklusiva i så väl som design som funktionalitet. De tillverkar även väldigt stora gasolgrillar som passar till restauranger och andra platser där man vill kunna grilla mat till väldigt många.

Bästa gasolgrill till restaurang

Gasolgrill PRO825 - Napoleon

Stor och lyxig grill från Napoleon. Modellen kostar dock ca 60 000 kronor vilket gör att det inte anses vara bästa alternativet för de flesta privatpersoner.

Driver du en restaurang eller annan verksamhet där du vill kunna grilla mat till flera gäster? I så fall letar du förmodligen inte efter de mindre eller normalstora modellerna som finns i vart eller vartannat hem.

Som restaurang finns det möjligheten att montera grillar inomhus men för de som vill ha det utomhus så finns det några intressanta alternativ. Att grilla utomhus med en kock gör det möjligt att dels skapa lite stämning för gästerna där de ser var, när och av vem den tillagas vilket ofta är ett stort plus för matgästerna. Men det är kanske även det bästa alternativet om man som restaurang vill kunna erbjuda ”säsongens meny” där grillning först blir aktuellt från vår till höst.

Grillmärket Napoleon gör exklusiva och riktigt bra gasolgrillar från mindre modeller upp till stora utekök. Dessa gasolgrillar kan vara det bästa alternativet för dig som vill ha en större anläggning vilket lämpar sig väl till restauranger.

Bästa inbyggnadsgrillVill du hellre designa ett eget utekök? Kanske bygga en snygg och separat sektion av tegel och få allting designat som du själv vill? I så fall kanske det är bättre att satsa på en inbyggnadsgrill.

Inbyggnadsgrillen gör det möjligt att som vitvaror inomhus placera in det på ett sätt som gör att den smälter samman med allt annat. Napoleon har även flera inbyggnadsgrillar som du kan använda dig av. De är dock inte lika stora men har du behov av mer är det inte som stoppar dig från att montera två stycken bredvid varandra.

Kitchentime KitchenTime
Många gasolgrillar från Napoleon finns att köpa hos KitchenTime till bra priser. De billigaste modellerna börjar runt 14 000 kronor men är förmodligen för små för en restaurang som bör kunna hantera tillagning åt många gäster samtidigt.
Fri frakt och öppet köp i 90 dagar

Källor

Här är de källor vi använt oss av för att ta fram informationen och produktrekommendationerna.

https://testat.nu/gasolgrill/
Testat.nu är en hemsida som sammanställer test vilket gör att de har flera andra källor i sin tur ni kan titta på. Däremot är deras sammanställda bedömning det vi hänvisar till och där vi valt ut den bästa gasolgrillen i det prissegment vi vet är mest intressant.