Rabatter och Erbjudanden

Att investera i en bra gasolgrill kostar pengar och många av de bästa modellerna kostar över 5000 kronor och kan vara en dyr investering. Givetvis är detta också modeller som håller väldigt bra och kan vara med länge vilket också är anledning varför många väljer att satsa på det.

Det förändrar dock inte att det är en stor summa pengar som man ska upp med på en gång vilket gör att det dels lönar sig att hålla utkik efter bra priser men också att passa på att köpa grillen vid rätt tillfälle.

Skulle man ändå tycka att grillen är för dyr kan man alltid satsa på att delbetala sitt grillköp över några månader eller ta ett lån. Vi har en sammanställning av finansiella alternativ på denna sida.

Rabattkoder på grillar

Att hålla utkik på rabattkoder är ett smart sätt att kunna hyvla av en bra bit på de ordinarie priserna som finns på grillar. Man bör dock vara vaksam på att rabattkoder nästan alltid endast gäller på ordinarie priser eller på produkter som inte redan är nedsatta.

Detta kan bli ett problem om du har en rabattkod som ger 20% på ett köp men varan du vill köpa kanske redan är nedsatt 5% av någon annan anledning. Då kan det i många fall innebära att du inte kan utnyttja din rabattkod alls.

Hur som helst är rabattkoder och erbjudanden något man kan hålla koll på då det kan innebära en riktigt bra affär. Det är heller inte ovanligt att dessa kan dyka upp i början på grillsäsongen när många faktiskt är ute efter att köpa en ny grill.

Det finns en mängd butiker som säljer grillar online som i omgångar har bra rabattkoder att ta del av. Ett exempel på detta är Granngården som titt som tätt har erbjudanden som listas hos tripwise.se.

Högsäsong från mars till juli

Högsäsongen när grillsäsongen är som störst startar oftast redan i mars och varar i alla fall t.o.m juli månad. Försäljningen av grillar fortsätter dock även om det avtar och säsongen dör av någon gång i september.

I början av högsäsongen kommer inga reor att finnas och möjligheten att på det sättet hitta en grill det ett riktigt bra pris blir således svårt.

Men redan efter midsommar kan det dyka up utförsäljningar av grillar även om det oftast inte är lika bra priser som de når mot slutet på sommaren.

Om du är ute efter att fynda en gasolgrill tidigt på säsongen är det lättast att hitta rabattkoder som gäller hela sortimentet och på så sätt få ner priset.

Ibland körs även kampanjer som gör det möjligt att fynda produkter från en specifik tillverkare eller från en produktkategori. Dessa erbjudanden kan gälla hos enstaka återförsäljare och kan i praktiken komma när som helst.

Att sitta och vänta på erbjudande kan ta tid och för eller senare måste man förmodligen slå till. Har man ingen grill sedan tidigare är alternativet att vänta kanske inte ens aktuellt medan man kanske kan vänta om man redan har en äldre grill.

Kampanjer och rea

Rea på gasolgrillar tar plats redan under juli månad och ibland redan kort efter midsommar-helgen som ofta anses vara den stora helgen. Det är också här som vändpunkten sker när återförsäljare börjar inse att efterfrågan på grillar sakta men säkert avtar.

Redan i augusti är det få som köper nya grillar och utförsäljningen av gasolgrillar brukar vara stort här. De flesta butiker som har begränsat utrymme vill få bort grillarna när hösten kommer då de inte kommer sälja och det är dyrt att ha produkter i lager som inte säljer.

Ju tidigare på våren du tittar efter en ny gasolgrill, ju svårare kommer det vara att hitta någon rea eller kampanj på produkterna.